Hoe is het om bij Nucleo te zijn: oude zakken editie

Toen ik voor het eerst twijfelde om schacht te worden, ben ik in de openingsweek naar een evenement geweest van nucleo. Daar werd ik met open armen ontvangen door stuk voor stuk vriendelijk/toffe mensen. Na die avond was ik ervan overtuigd om het toch maar te doen. Doorheen het jaar schep je een echte band met je “medeschachten” waarvan ik er nu zelfs nog enkele op dagelijkse basis zie. De herrineringen die je maakt blijven ook voor altijd, niet enkel op de feestjes maar alle andere activiteiten die er doorheen het jaar gebeuren. Zelf ben ik 2 jaar praesidium geweest, en heb daar geen enkel moment spijt van. Om als zedenmeester zo dicht bij je groep schachten te staan, die opnieuw zelf een hechte groep worden, is fantastisch om mee te maken.

Dario de Graaf (gedoopt 2014)

_________________________________________________________________

In mijn 1ste jaar heb ik me als schacht opgegeven om me bij Nucleo te laten dopen. Ik had me niet opgegeven met iemand anders dus op 1 oktober 2017 stond ik dan ook helemaal alleen voor het clubcafé. Tijdens de doopweek heb ik naast een hele toffe week ook heel veel nieuwe kameraadschappen gesmeed. Tijdens die week ben je bijna heel de week op stap met dezelfde hoop toffe mensen dat je elkaar echt al heel goed leert kennen. Toen op het einde de effectieve doop begon stond ik er dan ook niet meer allemaal maar tussen allemaal mensen die ik toen echt al als goede vrienden beschouwde. Oké tijdens die doop hebben we geen drie gangen menu gekregen en eet je effectief wel een aantal vieze dingen. Maar de band die je kweekt door zo een ervaringen kun je niet met je gewone vriendschappen vergelijken. Wat me ook altijd is bijgebleven is dat ik nooit dingen moest doen ik zelf niet gedaan zou hebben. Het preasidium en zeker de temmer en meesters zorgde tijdens heel de week dat je vooral een enorm toffe (en ook wel zatte) doopweek hebt. Daardoor was deze doopweek zeker geen zwarte bladzijde in mijn herinneringen maar juist de start van een ontzettend toffe studententijd.

Thomas Backx (gedoopt 2017) –

_________________________________________________________________

Eén opmerking over 'Hoe is het om bij Nucleo te zijn: oude zakken editie'

  1. Als 1ste jaars samen met een vriend afgesproken om ons samen te laten dopen. Hij kwam uiteindelijk niet opdagen maar ik ben er zelf toch mee doorgegaan.. en daar heb ik nooit een seconde spijt van gehad !! Zowel in mijn tijd als schacht, als commilitoon, als praesidium (met een Praeses-jaar als persoonlijke hoogtepunt) en als “ouwe zak” heb ik een zalige tijd beleefd ! Ik ben dankzij de club helemaal opengebloeid, dingen over mezelf ontdekt waar ik anders nooit had achtergekomen maar ik heb vooral vrienden voor het leven gemaakt !! Dus om te antwoorden op de vraag “Hoe is het om bij Nucleo te zijn?” : Voor elk feestje, cantus, TD of gewoon omdat het kan : Nucleo is the place to be !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: